Mieke Snelders
Noord-Brabant

Tijdelijke haaruitval bij chemokuur

De diagnose kanker is een heftige mededeling die niemand wil krijgen! Door de chemokuren is haarverlies een hele nare bijkomstigheid. Helaas is dat een bijwerking die veel voorkomt.

Oplossingen voor tijdelijke haaruitval

Ik kan u helpen met de voorbereiding om er na het haarverlies of tijdelijke haaruitval toch hetzelfde uit te zien. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Pruiken, mutsjes, hoedjes, shawls, en zelfs shawls met trenzen. Als u lang haar hebt kan ik ze afknippen en verwerken aan een shawl. Zo draagt u toch uw eigen haar. Als u haarverlies door de chemo krijgt is het belangrijk dat u tijdig een afspraak maakt zodat de kleur en het model zo exact mogelijk bepaald kan worden. De pruik wordt altijd minimaal 3 weken en maximaal 6 weken gereserveerd. Mocht het haar niet uitvallen dan neem ik de pruik terug en zit u nergens aan vast.

Als het moment komt dat u door de chemo uw haar gaat verliezen is dit een vreselijk emotioneel moment! Het beste is dan om meteen te handelen. Wanneer u besluit dat het haar eraf mag kunt u mij bellen, dat kan 7 dagen in de week! Ook op zon en feestdagen! Het haarverlies laat zich niet plannen. Ik haal het haar er met een tondeuse af en zorg dat uw haarwerk al klaar ligt. Dit gebeurd natuurlijk geheel in privacy achter een gesloten deur! Als u het liever thuis wil laten doen kan dat natuurlijk ook! Het is een heel heftig moment maar geeft daarna een enorme opluchting .

Ik ben aangesloten bij de meeste zorgverzekeringen. Als u een doktersverklaring hebt regel ik de declaratie met uw zorgverzekering en breng ik het bedrag wat u terugkrijgt  meteen in vermindering. (In 2018 is dit € 430,-)

Ook kunt u bij mij terecht voor nazorg. Als uw haar weer gaat groeien na de chemokuur kan ik het bijwerken tot u besluit dat u weer graag zonder pruik door het leven wilt. Ook kan ik de pruik voor u wassen. Neem vrijblijvend contact met mij op.